Jong Holland ligt eruit

Club Franciscain kegelde Jong Holland vanavond, zaterdag 13 april, uit het kampioenschap om het Caribbean Club Shield 2019. De Curaçaose ploeg werd met 4-2 verslagen door de kampioen van Martinique, die nu maandagavond in de finale uitkomt tegen Robin Hood uit Suriname.

De competitie om het Caribbean Club Shield valt onder toezicht van de Confederation of North, Central American and Caribbean Association Football (Concacaf). Dit kampioenschap werd naar Willemstad gehaald na een petitie van het jubilerende Jong Holland. Deze viert namelijk het 100-jarige bestaan.

Jong Holland eindigde samen met FC Club Santiago de Cuba op de eerste plaats in groep A, elk met 5 punten uit 3 wedstrijden. Vanwege een beter doelsaldo bleef de Cubaanse kampioen officieel eerste en de ‘Tricoloren’ als runner-up.

In de kwartfinales wist het elftal van Jong Holland met 3-0 te winnen van Club Sportif Moulien uit Guadeloupe. Hierdoor vorderde het Curaçaose team naar de halve finales, waar het vanavond uitkwam tegen Club Franciscain uit Martinique.

Jong Holland begon zeer aanvallend en kwam in de 27e minuut op voorsprong. Dit was door toedoen van Siebren Hoekstra. Het betekende zijn derde doelpunt op rij voor de Curaçaose clubkampioen, doordat hij eerder tegen Club Sportif Moulien tweemaal had gescoord.

De vreugde bij Jong Holland en de Curaçaose fans was echter van zeer korte duur. Drie minuten later maakte Club Fanciscain gelijk. Dit was een verdienste van Stephane Abdul: 1-1.

Na rust zette Djenhael Mainge in de 60e minuut de kampioen van Martinique op voorsprong: 2-1. Zes minuten later was hij weer trefzeker: 3-1.

Jong Holland gaf zich echter niet gewonnen en zette de toon in de laatste kwartier van de wedstrijd. Het werd druk in het doelgebied van de tegenstander, In een van de Curaçaose aanvallen kwam de bal tegen het lichaam van Yan Thimon uit Martinique en verdween in het eigen doel: 2-3.

Jong Holland bleef druk uitoefenen doch via een tegenaanval wist Club Fansiscain in blessuretijd het vierde doelpunt te maken: 4-2. Het was Florian Narcissot die trefzeker was. Het betekende dan ook het eindstation voor de Curaçaose ploeg in het kampioenschap om het Caribbean Club Shield 2019.

Club Franciscain speelt nu in de finale tegen Robin Hood uit Suriname. De kampioen uit Paramaribo zegevierde in de halve finales met 3-0 over Weymouth Wales uit Barbados. De finalewedstrijd wordt maandagavond gespeeld in het Ergilio Hato Stadion van het Sentro Deportivo Kòrsou (SDK) te Brievengat.