Lokale coureurs de snelsten

De Curaçaose auto- en motorcoureurs waren weer de snelsten tijdens het Curaçao Extreme Drag Fest 2018. Ze eindigden in vijf van de zeven raceklassen als eerste.

Het Curaçao Extreme Drag Fest werd van 26 tot en met 29 april jongstleden gehouden. Auto- en motorcoureurs uit verschillende landen namen deel aan deze jaarlijkse races, die door Curaçao Extreme Foundation werden georganiseerd.

Op de tweede en derde racedag werd de organisator geconfronteerd met veel ‘oilspill’ op de racebaan. Het personeel heeft goed werk verricht op deze telkens opnieuw raceklaar te krijgen.

Er werd in zeven raceklassen gereden: Match race, Krioyo Bracket, Import & Domestics, JR Dragster, Pro Bike, Sportsman Bike en Outlaw Q16 Bike. De Curaçaose coureurs wisten in vijf van deze klassen te winnen.

De winnaar in de Match race werd Gabriel Rodriguez uit de Verenigde Staten in zijn Toyota Camry ‘La Criatura’. Tweede werd Joselin Pizarro uit Puerto Rico in zijn Chevy Corvette ‘La Loma’.

In de categorie Krioyo Bracket won Randall Wederfoort uit Curaçao in zijn Chevy Camaro ‘Mr Punch’. De tweede plaats werd bezet door Raeshel Maduro, eveneens uit Curaçao, in zijn Camaro Iroc-Z ‘Zemblé’.

Ryan Simoons uit Curaçao zegevierde in de categorie Import & Domistics. Hij deed dit in zijn Toyata Starlet ‘Ryso Tech’. Reagan Torbed werd kampioen in de klasse JR Dragster in zijn Renegade. De titel in de categorie Pro Bike werd gewonnen door Gino Kock uit Aruba, terwijl Jean-Luis Pinto uit Curaçao de snelste was in de klasse Sportsman Bike. Tenslotte won Richinelle Justiana uit Curaçao de kampioenstitel in de categorie Outlaw Q16 Bike.