NK-goud voor lokale atleten

Met liefst zes medailles hebben Curaçaose atleten hun stempel gedrukt op de Nederlandse atletiekkampioenschappen. Glenka Antonia, Christopher Garia, Churandy Martina en Liemarvin Bonevacia wonnen goud, terwijl Taymir Burnet en Hensley Paulina goed waren voor respectievelijk zilver en brons.

De Nederlandse atletiekkampioenschappen warden in het weekeinde in Breda gehouden. De competities gingen vrijdag 25 juni van start en eindigden vandaag, zondag 27 juni 2021.

Al op de eerste competitiedag wisten twee Curaçaose atleten de eerste twee gouden medailles te veroveren. Deze waren Garia en Antonia, terwijl Paulina het brons wist te claimen.

Garia was de snelste op de sprint. De Curaçaose sprinter legde de 100 meter af in een tijd van 10,37 seconden. Het zilver ging naar Solomon Bockarie die 10,43 seconden klokte, terwijl Paulina als derde over de eindstreep ging in een tijd van 10,46.

Antonia wist opnieuw goed te presteren op het NK. Na eerdere ereplaatsen vorige Jaren, wist de Curaçaose dit keer het hoogspringen te winnen. Ze sprong 1.81 meter hoog. Vier Nederlandse atletes bleven op 1,77 meter steken: Sarah van Beilen, Sofie Dokter, Britt Weerman en Nadine Broersen.

Churandy Martina had vandaag, zondag, op zijn laatste NK atletiek de kampioenstitel veroverd op de 200 meter. Hij won het goud in een tijd van 20,76 seconden. Zijn moeder woonde zijn gouden race bij. Hiermee pakte de 36-jarige Curaçaose sprinter voor de zesde keer in zijn carrière de titel op de 200 meter. Hij was ook zeven keer Nederlands kampioen op de 100 meter, maar deze afstand sloeg hij dit jaar over.

Na Martina ging landgenoot Burnet als tweede over de eindstreep. Deze sprinter uit Curaçao claimde het zilver in een tijd van 20,82. Het brons ging naar Onyema Adigida die 20,91 seconden klokte.

Bonevacia had ook een gouden race. De Curaçaoënaar onttroonde Jochem Dobber als kampioen op de 400 meter. Hij won deze afstand in een tijd van 44,99 seconden. Dobber eindigde tweede met een persoonlijk record van 45,07. Het brons ging naar Nout Wardenburg met een tijd van 45,61 seconden.

In maart maakten Bonevacia en Dobber deel uit van de estafetteploeg die de gouden medaille won op de 4x 400 meter bij de Europese atletiekkampioenschappen indoor.