Sport.cw

Sponsored by

NK-titels Antonia, Burnet en Bonevacia

De Curaçaose atleten Glenka Antonia, Taymir Burnet en Liemarvin Bonevacia blikken terug op een succesvolle deelname aan het NK atletiek 2023. Antonia is Nederlands kampioen hoogspringen, Burnet de snelste op de 200 meter sprint en Bonevacia heeft de titel geclaimd op de 400 meter.

Het NK vond in het weekeinde plaats in Breda. De atleten van de diverse atletiekclubs namen het op tegen elkaar in verschillende disciplines. Behalve voor de Nederlandse titels streden ze ook voor de WK-kwalificatie.

Normaliter doen diverse Curaçaose atleten mee aan het NK. De meesten komen dan ook voor Nederland uit op internationale toernooien.

Glenka Antonia die recentelijk de enige medaille (zilver) voor Curaçao won op de Juegos Centro Américano y del Caribe (CAC) op het onderdeel hoogspringen, sprong in Breda 1,83 meter hoog. Ze claimde hiermee het goud.

Sprinter Taymir Burnet miste met 0,04 seconde het goud op de 100 meter. De Curaçaoënaar klokte 10,18, goed voor het zilver. Raphael Bouju prolongeerde met 10,15 zijn Nederlandse titel op de sprint. De Curaçaose atleet Hensley Paulina behaalde het brons in 10,37.

Burnet revancheerde zich op de 200 meter door kampioen te worden in een tijd van 20,92 seconde. Hij verwees Bouju naar de tweede plaats die 21,07 klokte.

Tot slot wist Liemarvin Bonevacia voor de zevende keer de Nederlandse kampioenstitel titel op de 400 meter te veroveren. Hij liep in de finale een tijd van 45,62, ruim boven zijn Nederlands record van 44,48 seconde.