Sport.cw

Sponsored by

Ocean View stopt FC-IGA

Ocean View FC hield FC-IGA gisteren, 23 augustus 2018, een halt toe in diens opmars in de A-divisie van Curaçao Futsal Federation: 4-2. FC San Lucas handhaafde echter met een 3-0-zege op Fc FCF de koppositie in deze divisie.

De Curaçaos futsalcompetitie werd gisteren met drie wedstrijden voortgezet in sportzaal Niels Liberia van het Odulio Willems Stadion in Suffisant. In de A-divisie kwamen de clubs die hoog op de ranglijst bivakeren, in actie.

Ocean View FC dat in zijn laatste ontmoeting nog verloor van koploper San Lucas (1-3), bleek snel herstel van die nederlaag. Het team zegevierde met 4-2 over FC-IGA, dat juist bezig was met een indrukwekkende opmars via overwinningen op FC FCF (4-1) en Pantera Negras (3-2).

Vier van de zes doelpunten werden in de tweede helft gemaakt. Bij rust was de stand 1-1. Dexter Cicilia was tweemaal trefzeker, terwijl Selmar Clarissa en Kevin Lodovica ook raak schoten voor Ocean View FC. De doelpunten van de tegenpartij werden gemaakt door Alexander Klooster en Djurson Pieters.

Door de overwinning nam Ocean View FC afstand van dezelfde FC-IGA en staat nu alleen tweede op de ranglijst met 15 punten uit 12 duels: 7 zeges, 4 nederlagen en 1 gelijkspel. FC IGA bezet de derde plaats met 13 punten uit eveneens 12 wedstrijden: 5 overwinningen, 3 remises en 4 verloren duels.

In de andere wedstrijd in de A-divisie behaalde FC San Lucas zijn negende triomf. Dit was ten koste van FC FCF: 3-0. Hierdoor consolideerde de Curaçaose kampioen de eerste positie op de ranglijst: 18 punten uit 11 wedstrijden. De ploeg won dus 9 duels en verloor tweemaal.

In de B-divisie klom FC Bandolino naar de derde positie op de ranglijst door Excellent met 3-2 te verslaan. Bij rust stond de winnende ploeg al met 1-0 voor. De doelpunten werden gemaakt door Rienk Boskma (2x) en Tim Koeman. Voor Excellent waren Gilliard Elias en Rayshenel Justiana trefzeker.

FC Bandolino heeft nu 15 punten uit 13 wedstrijden: 6 zeges, 3 remises en 4 nederlagen. Excellent zakt naar de vierde plaats met 14 punten uit 14 duels: 6 gewonnen wedstrijden, 6 verliezen en 2 gelijkspelen.

De futsalcompetitie wordt vanavond voortgezet met 1 ontmoeting in de A-divisie en 2 duels in de B-klasse. FC Don Bosco en FFCE United FC spelen tegen elkaar in de A-divisie. Het programma in de B-divisie: FC Five Stars vs FC Sta Helena en FC Celestial Boys vs Domi.