Rojer wint Winston-Salem

Jean-Juliën Rojer won voor het tweede jaar op rij het Winston-Salem Open Tournament. De Curaçaose proftennisser en spelpartner Horia Teçau uit Roemenië versloegen in de finale de Amerikaan Jamie Cerretani en Leander Paes uit India.

Het Winston-Salem Open Tournament is het derde toernooi dat Rojer en Teçau samen spelen, na een lange blessureleed van de Roemeen. Sinds maart speelde de Curaçaoënaar liefst twaalf toernooien met andere spelpartners.

Rojer en Teçau speelden vorige maand weer samen in Canada; Canadian Open 2018. Toen werden ze in de kwartfinales uitgeschakeld. Daarna namen ze vorige week nog deel aan de Cincinnati Masters, waar de halve finales hun eindstation werd.

In hun derde toernooi samen, het Winston-Salem Open Tournament in North Carolina, rinkelde de kassa weer eens vrolijk voor Rojer en Teçau. De twee waren in topvorm en hadden geen enkele set verloren. Er is dus een duidelijke stijgende lijn te zien in hun prestatie in de drie competities.

De triomfantelijke race in Winston-Salem in North Carolina begon met een overwinning in de ronde van 16 op de Italianen Marco Cecchinato en Andreas Seppi: tweemaal 6-4. In de kwartfinales wezen Rojer en Teçau de Nederlander Wesley Koolhof en Marcus Daniell uit Nieuw-Zeeland met 6-4 en 6-3 terug.

Neal Skupski en Joe Salisbury uit Groot-Brittannië werden de slachtoffers van Rojer en Teçau in de halve finales. De Curaçaoënaar en de Roemeen wonnen met 7-5 en 6-1 en plaatsten zich naar de finale waar ze uitkwamen tegen de Amerikaan Cerretani en Paes uit India. Ook deze wedstrijd won het duo overtuigend: 6-4 en 6-2.

Voor het tweede jaar op rij hebben Rojer en Teçau het dubbelspeltoernooi in Winston-Salem gewonnen. Het betreft ook amper hun tweede toernooizege dit seizoen. Ze waren eerder succesvol in Dubai. Hun volgende competitie is de US Open in New York die ze vorig jaar ook nog hadden gewonnen.