U12-tennissters missen finale

De Curaçaose U12-tennissters slaagden er vandaag, donderdag 23 augustus, niet in zich te plaatsen naar de finale van het ITF COTECC 12&U Team Competition 2018. Ze verloren in de halve finale met 0-3 van gastland Guatemala.

Sarah Nita, Angelina Maduro en Saphira de Castro vertegenwoordigen Curaçao en het Caribisch gebied op het prestigieuze regionale tennistoernooi voor meisjes van 12 jaar en jonger. Deze ploeg verwierf dit recht om in de finales in Guatemala uit te komen, nadat het vorige maand kampioen werd in Trinidad & Tobago.

De Curaçaose ploeg bestond toen alleen uit Nita en Maduro. Ze werden ongeslagen kampioen. Hierna werd het team uitgebreid met De Castro. Het meisjesteam van Trinidad & Tobago dat toen tweede werd, speelt ook in Guatemala.

Curaçao werd samen met Mexico 1, Puerto Rico en El Salvador in groep A ingedeeld. Guatemala, het tweede team van Mexico, Trinidad & Tobago en de Dominicaanse Republiek speelden in groep B. Mexico 1 en Curaçao eindigden als nummers 1 en 2 van groep A en vorderden naar de halve finales, terwijl in groep B Guatemala en Mexico 2 doorgingen.

Coach Jason Engelhardt koos vandaag om met De Castro te beginnen. Ze verloor met tweemaal 2-6 van Nina Chavez. Aan Nita die gedurende het kampioenschap de ploeg op sleeptouw had, om toen tegen Camila Garcia te proberen de serie 1-1 gelijk te trekken.

Het werd een hard bevochten wedstrijd tussen de nummers 1 van Curaçao en Guatemala. Na de eerste set met 5-7 te hebben verloren, wist Nita met dezelfde cijfers de tweede set te winnen (7-5). Hierdoor forceerde de Curaçaose een derde beslissende set. Ze deed haar uiterste best doch ging strijdend ten onder: 4-6.

Alhoewel Guatemala de serie al gewonnen had, werd alsnog het dubbelspel gespeeld. Coach Engelhardt gaf Nita vrij en stuurde De Castro en Maduro de tennisbaan op. Dit duo verloor met tweemaal 0-6 van Nina Chavez en Maria Paula Ramos en werd de serie officieel met 3-0 besloten in het voordeel van Guatemala.

Een saillant detail is dat Nita vandaag haar eerste enkelspel heeft verloren. Ze won drie keer eerder tijdens de groepswedstrijden. Verder wist ze in het dubbelspel twee wedstrijden te winnen en verloor één keer.

De Curaçaose meisjes spelen morgen voor de derde plaats. De tegenstander is Mexico 2 dat in de andere halve finale met 0-3 van Mexico 1 had verloren. In de finale ontmoeten elkaar Mexico 1 en Guatemala. Beide teams hebben tot nu toe geen wedstrijd verloren.