Rojer onttroond in Dubai

Jean-Juliën Rojer is onttroond als dubbelspel-kampioen van het Dubai Duty Free Tennis Championship. Na deze competitie twee jaar op rij te hebben gewonnen, werden de Curaçaose proftennisser en Horia Teçau uit Roemenië gisteren -vrijdag 1 maart- in de halve finales uitgeschakeld door Rajeev Ram en Joe Salisbury. Dit duo claimde vandaag ook nog de kampioenstitel.

Rojer en Teçau leken ook dit jaar af te stevenen op de verovering van hun derde achtereenvolgden kampioenstitel in Dubai. De twee golden als topfavorieten nadat ze de voorgaande twee edities hadden gewonnen en in hun laatst gespeelde toernooi in Rotterdam tot de finale te hebben doorgedrongen.

In hun eerste ontmoeting in Dubai wonnen Rojer en Teçau overtuigend in twee sets van Jurgen Metzer uit Oostenrijk en Nenad Zimonjić uit Servië. de setstanden: 6-3 en 6-4.

Daarna tekenden Rojer en Teçau in hun tweede ontmoeting, de kwartfinales, voor een mooie inhaalrace in hun tweede wedstrijd tegen Nikoloz Basilashvili uit Georgië en Matthew Ebden uit Australië. De Curaçaoënaar en de Roemeen verloren de eerste set met 5-7, wonnen de tweede met 7-6 (tiebreak 7-3) en vervolgens claimden ze de overwinning door de super tiebreak met 10-3 te claimen.

In de halve finales moesten Rojer en Teçau uitkomen tegen de Amerikaan Ram en Salisbury uit Groot-Brittannie. Het werd een hard bevochten eerste set die door het Amerikaans-Brits duo via tiebreak werd gewonnen: 7-6 (tiebreak 7-4). De Curaçaoënaar en de Roemeen verloren hierna ook de tweede set (3-6) en de wedstrijd. Dit betekende hun uitschakeling en ook onttroning.

Ram en Salisbury hadden in de finale ook twee sets nodig om zich kampioen te kronen van het prestigieuze Dubai Duty Free Tennis Championship. Ze wezen Ben McLachlan uit Japan en Jan-Lennard Struff uit Duitsland met 7-6 (tiebreak 7-4) en 6-3 terug.

In het enkelspel behaalde Roger Federer zijn 100e ATP-titel. De Zwitser  won overtuigend met tweemaal 6-4 van Stefanos Tsitsipas uit Griekenland.