San Lucas blijft winnen

FC San Lucas handhaafde de koppositie in de A-divisie van de Curaçao Futsal Federation door gisteren, donderdag 20 sepetember 2018, de twaalfde zege te boeken. In de B-klasse leed FC Securitas Antias pas de tweede nederlaag doch blijft de ranglijst aanvoeren.

De lokale futsalcompetitie werd voortgezet met drie wedstrijden in sportzaal Niels Liberia van het Odulio Willems Stadion: twee duels in de A-divisie en één ontmoeting in de B-klasse.

Met drie doelpunten in de tweede helft wist FC San Lucas van FFCE United FC te winnen. Het betreft de twaalfde overwinning van de Curaçaose kampioen. Ivanny Calvenhoven, Kevin Blanken en Ashar Bernardus zorgden voor deze goals.

In de andere wedstrijd in de A-divisie zegevierde FC-IGA met 3-2 over FC RO Family. Bij rust was de stand nog 1-1 gelijk. Voor de winnende ploeg waren trefzeker Alexander Klooster, Djurson Pieters en Hose Castillo, terwijl de twee doelpunten van de tegenpartij gemaakt werden door Raylon Eugenio.

Een dag eerder, woensdag 19 september, werd ook een wedstrijd gespeeld in de A-divisie. Toen wist Pantera Negras met liefst 5-1 van FC Don Bosco te winnen. Rignon Weyman nam twee van de doelpunten voor zijn rekering, terwijl Edelberto Gerard, Naigel Valorian en Arion Miguel ook succesvol waren. Voor FC Don Bosco redde Ruwensley Leuteria de eer.

Door de uitslagen handhaafde FC San Lucas zijn positie als koploper, nu met 25 punten uit 15 wedstrijden: 12 zeges, 1 gelijkspel en 2 nederlagen. FC-IGA klom weer naar de tweede plaats, nu met 18 punten uit 15 duels: 7 overwinningen, 4 remises en 4 verliezen. Ondanks de geleden nederlaag blijft FC Don Bosco vierde met 16 punten uit 15 confrontaties: 7 gewonnen duels, 2 gelijkspelen en 6 verloren wedstrijden.

In de B-divisie werd FC Securitas Antias gisteren -donderdag- onaangenaam verrast door FC Sta Helena dat met 2-0 zegevierde nadat het bij rust al met 1-0 voor stond. Het betreft amper de tweede nederlaag voor de koploper, terwijl de ploeg uit Sta Helena de zevende overwinning op rij behaalde. De doelpunten werden gemaakt door Rudson Isenia en Rayshanir Franca.

Een dag eerder, woensdag, speelden FC Five Stars en Fabarma FC 1-1 gelijk, terwijl Domi met 4-2 te sterk was voor Excellent.

Ondanks de nederlaag blijft FC Securitas Antias op kop met 26 punten uit 17 wedstrijden, terwijl FC Sta Helena naar de derde positie klom. Het deelt deze plaats met FC Bandolino, elk met 21 punten doch met het team uit Sta Helena met één duel meer gespeeld: 17.