Sport.cw

Sponsored by

Scherpenheuvel blijft winnen

Na de ‘Kaya 6’ winnend en aan kop te hebben afgesloten, begon RKSV Scherpenheuvel de ‘play-offs’ tussen vier voetbalteams ook met een overwininng. Het versloeg gisteren, woensdag 24 juli 2019, Jong Holland overtuigend met 3-0.

Na de serie tussen zes ploegen, organiseert Federashon Futbòl Kòrsou (FFK) op dit moment de prefinales -ook wel ‘Kaya 4’ genoemd- tussen vier teams. Deze zijn Scherpenheuvel, Vriendschap Eendracht Sterken Tegen Alles (VESTA), Jong Holland en Centro Deportivo Social Barber.

De eerste wedstrijd in de ‘Kaya 4’ stond oorspronkelijk op woensdag 17 juli gepland in het Ergilio Hato Stadion te Brievengat. Deze werd verdaagd zodat een ingediend protest nog kon worden afgehandeld.

De ‘kick off’ van de serie tussen de vier teams vond eindelijk gisteravond plaats. Koploper Scherpenheuvel kwam uit tegen nummer 4 tevens huidig Curaçaos kampioen Jong Holland.

In de 37e minuut zette Nicolas Rocha Gomez de ploeg die in het grijze verleden opgericht werd door de fraters, op voorsprong. In de tweede helft stelde Jimbertson Vapor de zege veilig met twee doelpunten. Hij schoot raak in de 63e minuut en verzilverde in blessuretijd een strafschop.

De ‘Kaya 6’ wordt vanavond voortgezet met de ontmoeting tussen VESTA en Centro Barber. Deze wedstrijd vangt ook om 8 uur aan in het Ergilio Hato Stadion van het Sentro Deportivo Kòrsou (SDK) in Brievengat.

Een kaartje voor volwassenen kost 10 gulden en voor kinderen en 60-plussers 5 gulden.