Spannende eerste racedag

Op de eerste dag van het Curaçao Extreme Drag Fest 2018, vrijdag 27 april 2018, schotelden de motor- en autocoureurs het publiek spannende races voor. Het werd een mooi spektakel op de racebaan van Curaçao International Raceway in Ronde Klip.

Curaçao Extreme Foundation tekent voor de organisatie van het Curaçao Extreme Drag Fest. Lokale en buitenlandse coureurs nemen deel aan deze jaarlijks terugkerende motor- en autoraces, die niet meer weg te denken uit de lokale sportwereld.

De eerste races werden gisteren op Koningsdag, vrijdag 27 april, gereden. Er werd vanaf zeven uur (19.00) ’s avonds tot rond twee uur (02.00) ’s nachts geracet.

In de categorie Jr Dragsters won Reggie Eduarda van P’Nuts Racing uit Aruba. Tweede werd Jenevive Stacia Abath van M Power Racing uit Curaçao.

Coureur Alexander Alves won in de klasse ET Bracket 8.90 – 13.99 met zijn  Honda Integra Type R ‘Mugen’ van Tuner Garage Racing Curaçao. Tweede werd Edilberto ‘Broer’ Henriquez in zijn Mazda RX7 V8 ‘Black Devil’van Mr Punch Racing Curaçao.

In de klasse Super Gas 9.90 werd de race in de voorronde gewonnen door coureur Derrell Werleman met zijn Pontiac Firebird van ‘Don Flip DHL’ van Don Flip Racing Aruba. Tweede werd Sandy Walle met zijn Chevrolet Camaro ‘Mighty Mouse’ van Mighty Mouse Racing Curaçao.

In de categorie Super Pro Comp 7.90 werd de winnaar Cliffton ‘Tonchi’ Nicolina met zijn Dragster ‘Freddy Is Back’ van M Power Racing di Curaçao. Op de tweede plaats eindigde coureur Johnny De Paula met zijn Dragster ‘Don Chema’ van Don Chema Racing van Curaçao.

De winnaar in de klasse Super Comp Bike 8.90 werd Destany Spurlock met zijn BMW RR van Still Balling Racing uit de Verenigde Staten. Tweede werd Sigmaro ‘Maro’ Ramperburg met zijn Suzuki Hayabusa van Revolution Racing uit Curaçao.

Coureur Jorge ‘Oso’ Juarbe met zijn Mazda RX7 genaamd ‘El Edwin’ van Oso Tech & Mech Tech uit Puerto Rico/Verenigde Staten won met 7.03 seconde de Best Car ET.

Tenslotte won Richinell Justiana uit Curaçao met zijn DMR Vavoline Busa met 7.04 seconde de titel van Best ET Bike.

Het Curaçao Extreme Drag Fest wordt vanavond voortgezet. Op deze tweede dag beginnen de races om zes uur (18.00) en duren weer rond twee uur (02.00) ’s nachts. De poort gaat om vijf uur (17.00) open. Er wordt geracet in de categoriën: Quick 32 Bikes, Import Class, Super Comp, Top Sportsman en Jr Dragsters. Er zijn ‘road tests’ en tweede kwalificatie Pro Bike en imports & Domestics.

Een package voor het bijwonen van de races op 27, 28 en 29 april kost 100 gulden volwassenen en 25 gulden voor kinderen. Dagkaartje volwassenen kost 35 gulden en kinderen 10 gulden.