Spannende tweede WK-dag

Het Wereldkampioenschap voetbal kende vandaag, vrijdag 15 juni 2018, een zeer spannende tweede speeldag. De ontknoping in alle drie wedstrijden kwam pas aan het eind, terwijl Cristiano Ronaldo als de grootste uitblinker eindigde met drie treffers.

Behalve de bewogen tweede voetbaldag, baalden menig kijkers dat TV Direct 13 de wedstrijd tussen Marokko en Iran niet had uitgezonden. Dit, terwijl deze televisiezender de exclusieve rechten heeft om voor Curaçao het WK uit te zenden.

Een saillant detail is dat tijdens de eerste uitzending van het duel tussen Egypte en Uruguay, door de commentatorsploeg werd meegedeeld dat morgen -zaterdag 16 juni- een drukke dag wordt en dat TV Direct 13 niet alle wedstrijden zal uitzenden. Bij afloop van de ontmoeting die door Uruguay met 1-0 werd gewonnen, werd ook nog meegedeeld dat de volgende uitzending op twee uur ’s middags zal zijn.

De wedstrijd tussen Marokko en Iran om elf uur werd dus niet door TV Direct 13 uitgezonden. Het wemelde van de kritiek op de sociale media, te meer omdat de zender het alleenrecht heeft op de WK-beelden en reclame maakte dat het alle wedstrijden zal uitzenden. Al snel maakte de zender echter duidelijk dat het al de volgende duels zal vertonen.

Een tweede ongenoegen is dat de directie van TV Direct 13 zelf niet te spreken is over Television Distributions Systems (TDS). De reden is omdat de betaalzender kanaal 13 (TV Direct 13) ook uit de lucht haalt, waardoor de TDS-abonnees het WK niet kunnen volgen.

Naast die beslommeringen in de lokale mediawereld, ontplooide zich in Rusland een zeer spannende tweede voetbaldag. Egypte en Uruguay waren min of meer aan elkaar gewaagd en iedereen dacht dat de wedstrijd in een gelijkspel (0-0) zou eindigen. Met nog 1 minuut te spelen echter, verraste José Giménez vriend en vijand met een doelpunt en bezorgde Uruguay hiermee een nipte overwinning.

De tweede ontmoeting tussen Marokko en Iran had ook een zeer spannend verloop. Deze wedstrijd bereikte de reguliere 90 minuten zonder doelpunten: 0-0. Pas in de blessuretijd werd de enige treffer gemaakt. Aziz Bouhaddouz zorgde voor dit winnende doelpunt voor Iran.

De laatste wedstrijd tussen Portugal en Spanje werd een waar spektakel. In deze wedstrijd tekende wereldster Ronaldo Cristiano voor de drie doelpunten van Portugal. De eerste was al in de 4e minuut via een strafschop. Diego Costa maakte in de 24e minuut de gelijkmaker voor Spanje: 1-1. Cristiano Ronaldo zette 1 minuut vóór rust Portugal weer op voorsprong: 2-1.

In de 55e minuut van de wedstrijd scoorde Diego Costa nogmaals (2-2), terwijl drie minuten hierna ster Nacho Spanje voor het eerst op voorsprong zette: 3-2. Na een half uur zorgde Cristiano Ronaldo voor zijn heldendaad door voor de derde keer te scoren: 3-3. Portugal bleef hierna druk uitoefenen maar slaagde er toch niet in de wedstrijd te winnen.

Op het WK-programma morgen -zaterdag- staan de volgende wedstrijden: Om 6 uur ’s ochtends in groep C Frankrijk vs Australië en om 12 uur ’s middags Peru vs Denemarken; In groep D om 9 uur ’s ochtends Argentinië vs IJsland en om 3 uur ’s middags Croatië vs Nigeria.

Op de foto’s een beeld van de WK-sfeer bij Mangusa Hypermarkt, Diaz Mall en Tesoro Building/TV Direct 13