Succesvolle 2e jeugdranking

Het tweede tennistoernooi in de jeugdranking-cyclus werd ook een daverend succes. Het werd in het weekeinde gespeeld op de tennisbanen van Racing Club Curaçao (RCC) te Mon Repos en Curaçao Sport Club in Damacor.

Tennis Federation Curaçao (TFC) tekent voor de organisatie van de jeugdranking. Er wordt zowel bij de meisjes als jongens gespeeld in vier leeftijdsgroepen: 10 jaar en jonger (U10), U12, U14 en U18.

De voorrondes (poule-wedstrijden) meisjes en jongens U10 en U12 werden vrijdag en zaterdag op de RCC-tennisbanen gespeeld. De U14- en U18-tennissers kwamen beide dagen in actie op de CSC-tennisbanen. De pre-finales en eindstrijd in de vier leeftijdsklassen vonden plaats op Damacor.

Op de eerste toernooidag, vrijdag 13 april, werden er 31 wedstrijden gespeeld. Zaterdag werden maar liefst 49 duels afgewerkt, terwijl op de slotdag (zondag) stonden er 28 ontmoetingen op het programma.

In de hoofdklasse jongens, ofwel U18, claimde Xaveam van Wijk de kampioenstitel. Hij zegevierde in de finale met tweemaal 6-0 over Jaden Debi Tewari. Bij de meisjes U18 werd Ana Sofia Jaramillo kampioen. Ze versloeg in de eindstrijd Sarinah Maduro: 6-3 en 7-6 (tiebreak 7-3).

In de leeftijdsgroep U10 was het deelnemersveld gemengd, dus meisjes en jongens speelden ook tegen elkaar. Izza de Lanooi won in de finale van Brandon Bridgewater: 5-3 en 4-1.

Angelina Maduro veroverde de kampioenstitel bij de meisjes U12. Ze zegevierde in twee sets over Sibella Mendez: 4-1 en 4-1. Bij de jongens U12 werd Kyan Henriquez kampioen. Hij wees in de finale Cody Ritter terug 4-2 en 4-1.

Bij de meisjes U14 eindigde Sarah Nita als kampioene. Ze won in de finale met 6-0 en 6-1 van Zahra Nissa. Bij de jongens U14 claimde Jaden de la Fuente de kampioenstitel. Hij versloeg in de eindstrijd Jose Carlos Andrade in een driesetter: 6-2, 2-6 en 6-4.