U14-tennissters missen MD

De Curaçaose meisjesploeg wist zich niet te plaatsen naar de ‘main draw’, ofwel kwartfinales, van het pre-kwalificatietoernooi van het World Junior Tennis (WJT) voor tennissters van 14 jaar en jonger (U14). Er werd in de Dominicaanse Republiek vandaag, woensdag 20 maart 2019, met 1-2 verloren van Puerto Rico.

Sarah Nita, Kaithlyne Karel en Sara Loaiza vormen de Curaçaose ploeg. Ze worden op de regionale WJT-prekwalificatie begeleid door coach Maui Bottse.

Na het toernooi maandag voorvarend te zijn begonnen met een 3-0-overwinning op vierde geplaatst Trinidad & Tobago, verloor Curaçao van vijfde geplaatst El Salvador (1-2) en vandaag Puerto Rico (1-2).

Karel leed de eerste nederlaag in het enkelspel. Ze kon het namelijk niet bolwerken tegen Claudia Perez. Na een slechte eerste set (0-6), bood ze meer tegenstand in de tweede doch kon de achterstand niet meer wegwerken: 3-6.

Nita nam het in het tweede enkelspel op tegen Andrea Perez. Na de eerste set met 3-6 te hebben verloren, leek het Curaçaose nummer 1 de tweede set te gaan winnen. Ze had op bepaald moment namelijk duidelijke winstkansen doch kon de buit niet binnen halen na diverse ‘deuce’ en verloor uiteindelijk met 5-7. Het was een hard bevochten wedstrijd die maar liefst 2 uur en 25 minuten duurde.

Met de serie al verloren (0-2) koppelde coach Bottse Loaiza en Nita aan elkaar in het dubbelspel tegen Mila Martinez en Claudia Perez, en gaf Karel rust. Opnieuw oogste hij succes met zijn wijziging. De meisjes uit Willemstad wonnen dit duel namelijk.

De Curaçaose meisjesploeg won de eerste set met 6-4 doch verloor de tweede met 3-6. Hierdoor moest een super tiebreak worden gespeeld. Deze puntenserie wisten Loaiza en Nita met 10-7 te winnen en bepaalden hierdoor de eindscore op 1-2.

Door de nederlaag en de overwinning van El Salvador op Trinidad & Tobago (2-1), liep Curaçao de ‘main draw’ mis. De meisjesploeg eindigde de serie in groep D namelijk met 1 zege en 2 verliezen, terwijl El Salvador volstond met 2 gewonnen duels en 1 nederlaag. Puerto Rico eindgide eerste in deze groep met 3 overwinningen zonder verlies.

De volledige uitslagen van de laatste serie wedstrijden in de groepsfase, waren als volgt: Bermuda vs Honduras 0-3, Jamaica vs Suriname 2-1, Haïti vs Bahamas 2-1, Trinidad & Tobago vs El Salvador 1-2 en Curaçao vs Puerto Rico 1-2.

Naast Puerto Rico en El Salvador plaatsten zich ook naar de ‘main draw’, ofwel kwartfinales: nummer 1 gerangschikt Guatemala, Jamaica, derde geplaatst Dominicaanse Republiek, Honduras en tweede gerangschikt Costa Rica. Curaçao, Bahamas, Haiti, Suriname en Trinidad & Tobago spelen voor de posities 9 tot en met 13.