Sport.cw

Sponsored by

VESTA klopt Jong Holland

In de strijd voor plaatsing naar de pre-finales, ookwel bekend als Kaya 6, boekte de ploeg van Vriendschap Eendracht Sterken Tegen Alles (VESTA) een belangrijke overwinning. Het won met 2-1 van Jong Holland. Verder speelden Victory Boys en Inter Willemstad 2-2 gelijk.

Federashon Futbòl Kòrsou (FFK) zette gisteren, zaterdag 4 mei 2019, de competitie in de hoofdklasse voort. Er werd twee wedstrijden in het Dr Antoine Maduro Stadion te Kintjan gespeeld.

De voetbalploegen die uitkomen in de eerste divisie, bekend als Liga MCB, strijden op het moment voor plaatsing naar de ‘Kaya 6’. De zes teams met meeste punten spelen een serie om uit te maken welke vier doorgaan naar de halve finales en tenslotte eindstrijd.

RKSV Scherpenheuvel wist vrijdag, 3 mei, weer te winnen. Het wees Union Deportivo Bándabou met de minimale score te verslaan. Nicolas Rocha Gomez scoorde dit enige doelpunt van de wedstrijd voor de koploper in Liga MCB die vorige week nog verloor van Centro Social Deportivo Barber.

Gisteravond, zaterdag 4 mei, wist VESTA met 2-1 te zegevieren op Jong Holland. Een saillant detail hierbij is dat Ethelbert Daal twee keer scoorde voor de winnende ploeg uit Buena Vista, namelijk in eigen doel en daarna in de 89 minuut tegen de Curaçaose kampioen. Het was Mirco Colina Jr die het eerste doelpunt maakte voor VESTA.

In de tweede ontmoeting gisteravond in het Dr Antoine Maduro Stadion speelden Victory Boys en Inter Willemstad 2-2 gelijk. Jonathan Libiana zette de jongens uit Noord Zapateer en wijde omgeving op 2-0 met doelpunten in de 27e en 29e minuut. In de 34e minuut opende Dexter Cicilia de score voor Inter Willemstad, terwijl Runiangelo Rosalia in de 77e minuut de gelijkmaker scoorde.

Het FFK-bestuur besloot de twee duels die vanavond gepland stonden, naar maandagavond te verplaatsen. Ze worden dan simultaan gespeeld. Om 8 uur komen Centro Dominguito en Jong Colombia uit in het Ergilio Hato Stadion van het Sentro Deportivo Kòrsou (SDK) in Brievengat. Op hetzelfde tijdstip spelen in het Dr. Antoine Maduro Stadion te Kintjan Centro Social Deportivo Barber en Sport Unie Brion Trappers (SUBT) tegen elkaar.