Zoete wraak Robin Hood

Robin Hood won gisteren, maandag 15 april, het prestigieuze Caribbean Cub Shield 2019. De Surinaamse voetbalkampioen revancheerde zich voor de nederlaag in de groepsfase door in de finale van Club Franciscaine te winnen: 1-0.

De competitie om het Caribbean Club Shield die onder toezicht valt van de Confederation of North, Central American and Caribbean Association Football (Concacaf), werd gisteren feestelijk afgesloten.

Het Caribische clubkampioenschap werd naar Willemstad gehaald in verband met het 100-jarige bestaan van Jong Holland. In de halve finale struikelde de Curaçaose kampioen juist tegen Club Franciscaine: 2-4. Robin Hood zette in de andere halve finale Weymouth Wales uit Barbados met 3-0 opzij.

In de groepswedstrijden was Club Franciscaine nog met 3-1 te sterk voor de Surinaamse kampioen. De kampioen van Martinique speelde in deze fase toen ook 1-1 gelijk met Dakota uit Aruba en plaatste zich naar de kwartfinale, waar het met 1-0 won van Hoppers FC uit Antigua en daarna Jong Holland uit het toernooi kegelde: 4-2.

Na de nederlaag tegen Club Franciscaine, schakelde Robin Hood met 4-1 Dakota uit en vorderde naar de kwartfinales. Het won vervolgens met 2-1 (reguliere tijd 1-1) van Rams Village Superstars uit St. Kitts en schakelde daarna dus Weymouth Wales met 3-0 uit.

De Surinaamse kampioen en Club Franciscaine die de competitie om het Caribbean Club Shield 2019 in groep D begonnen, stonden in de finale dus weer tegenover elkaar. Robin Hood wist zich dan met de minimale score te revancheren voor de nederlaag in de groepsfase en kroonde zich tot Caribische clubkampioen.